HANDLEIDING KAARTEN KOPEN

Deze handleiding legt in korte en duidelijke stappen uit hoe je kaarten kunt bestellen. We willen erop wijzen dat originele kaarten online alleen verkocht worden via www.livenation.nl, onze officiële ticketingpartner Ticketservice en telefonisch via 0900 - 300 1250 (60 ct/pm). Alleen via deze kanalen is toegang tot het concert gegarandeerd en ben je ervan verzekerd dat je niet te veel betaalt. Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag naar www.ticketsenconcertkaarten.nl en www.weetwaarjekoopt.nl.

Benodigdheden
- Een account op www.ticketmaster.nl
- Adobe Reader (indien u kaarten zelf wilt printen)
- Internet bankieren (voor iDEAL via SNS, FrieslandBank, ASN Bank, SNS Regio Bank, Triodos, Rabobank, ABN AMRO of ING) of Creditcard (Eurocard/Mastercard, Visa Card)

Indien je geen beschikking hebt over iDEAL internetbankieren of een Creditcard, dan raden we je aan om telefonisch kaarten te bestellen. Je betaalt dan via overschrijving.

1. Ga naar ticketmaster.nl en log in
Je kunt uiteraard ook op livenation.nl op zoek gaan naar kaarten. We raden je echter aan om bij de start van de kaartverkoop direct www.ticketmaster.nl te bezoeken.

Log in op de Ticketservice website met jouw Ticket Master account. Let op: je kunt hier niet inloggen met een Mijn Live Nation account. Als je nog geen account hebt, dan kun je deze aanmaken via ‘Meld u aan’.

2. Zoek het juiste evenement op
Kies op de homepage de gewenste artiest of festival of typ de naam van de artiest in bij de zoekbalk en klik op 'zoeken'. Kies vervolgens het evenement waarvoor je kaarten wilt kopen door op ‘Zoek tickets’ te klikken.

Bij drukte word je in de wachtrij geplaatst. Deze wachtrij ontstaat om ervoor te zorgen dat de bestellingen die worden geplaatst, ook afgerekend kunnen worden. Dit is te vergelijken met een wachtrij voor de kassa, je wordt op volgorde aan aansluiten toegelaten tot de bestelpagina. Ververs de pagina niet als je in de wachtrij staat. Je kunt dan weer achteraan worden geplaatst.

3. Selecteer jouw kaarten
Het systeem van Ticketservice selecteert automatisch de beste beschikbare (zit)plaatsen binnen de door jou gekozen prijscategorie/rang. Selecteer in stap 1 het aantal kaarten dat je wilt bestellen. Vervolgens kun je in stap 2 klikken op de rode ‘Zoek tickets’ knop om automatisch de best beschikbare plaatsen te selecteren.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een specifieke rang. Klik hiervoor op ‘Kies prijs en plaats’ en selecteer voor welke rang je kaarten wilt bestellen. Als je het gewenste aantal kaarten en de gewenste rang hebt geselecteerd, klik je op de button ‘Zoek tickets' onderaan de pagina.

Boeking met interactieve zaalplattegrond
Voor sommige evenementen is het mogelijk om zitplaatsen te kiezen via een zaalplattegrond. Als deze optie er is, dan verschijnt direct op de bestelpagina een plattegrond waarop je jouw plaatsen kunt selecteren. Deze optie is alleen beschikbaar voor evenementen waarbij vaste zitplaatsen te boeken zijn. Ook is de interactieve plattegrond niet ingeschakeld bij de start van de kaartverkoop, vanwege drukte.

Selecteer op de plattegrond de plaats waar je wilt zitten. Vervolgens verschijnt er een gedetailleerde weergave van de beschikbare (zit)plaatsen. Je kunt nu de gewenste plaatsen selecteren. Je kunt links aangeven voor welke rang je graag kaarten wilt bestellen of ga met jouw muis over de plattegrond om te zien in welke rang de zitplaatsen zich bevinden.

Nadat je op een zitplaats hebt geklikt, maak je de keuze voor een ticket. De door jou gekozen plaatsen worden in het rood weergegeven op de plattegrond. Onder de plattegrond kun je de stoelselectie bekijken en eventueel plaatsen verwijderen. Klik hiervoor op ‘Toon de details’. Klik op de button ‘Doorgaan’ om de geselecteerde kaarten te bestellen.

Let op: indien je rolstoelgebonden bent, dan heb je speciale rolstoelkaarten nodig om plaats te kunnen nemen op het rolstoelplatform. Jij en jouw begeleider dienen allebei een 'rolstoel-begeleidersplaats' te boeken. Dit kan online of via het callcenter via telefoonnummer 0900 – 300 1250 (60 ct/pm).

4. Vul de beveiligingscode in
Typ de code over. De code bestaat uit een woord en een cijfer. Het woord en cijfer dienen beide overgetypt te worden en tussen dit woord en het cijfer moet een spatie. Daarnaast is het systeem hoofdlettergevoelig. Indien de code onduidelijk is, klik dan op ‘Genereer een andere code’ of ‘Visueel gehandicapte’. In het laatste geval wordt de code voorgelezen. Klik op ‘Verzenden’ om verder te gaan.

5. Controleer uw bestelling
Vanaf nu heb je een kwartier de tijd om de bestelling af te ronden en te betalen. Gedurende dit kwartier worden jouw kaarten vast gezet zodat niemand anders deze kan reserveren. Controleer of je tevreden bent met de geselecteerde kaarten en klik op ‘Doorgaan’.

6. Aanvullende artikelen

Selecteer eventueel aanvullende artikelen die je bij wilt bestellen. Klik op ‘Doorgaan’.

7. Log in
Als je nog niet bent ingelogd, dan kun je nu inloggen met jouw Ticket Master account. Let op: je kunt hier niet inloggen met een Mijn Live Nation account. Als je nog geen account hebt, dan kun je deze aanmaken via ‘Aanmelden’.

8. Kies de bezorgwijze
Kies vervolgens voor de bezorgwijze:

TicketFast
De tickets worden als een bijgevoegde PDF bestand naar jouw e-mailadres verzonden en je kunt deze zelf printen. Geen aanvullende verzendkosten.

Standaard post
Je ontvangt de tickets per post. Aanvullende bezorgkosten van € 3,- per bestelling.

Aangetekende post
Aanvullende kosten € 13,- per bestelling

Selecteer de gewenste bezorgwijze.

9. Kies de betalingswijze
Kies vervolgens hoe je de kaarten wilt betalen.

 

Ticketservice Gift Card 

Als je een Gift Card hebt gekregen, dan kun je deze hier inwisselen door het Gift Card nummer en de Veiligheidscode in te voeren.


Creditcard
Je kunt gebruik maken van een Eurocard/Mastercard, Visa Card of American Express kaart. Aan betalen met een Creditcard zijn 4% extra transactiekosten verbonden.

iDEAL
Je kunt gebruik maken van iDEAL internetbankieren als je een rekening hebt bij de SNS, FrieslandBank, ASN Bank, SNS Regio Bank, Triodos, Rabobank, ABN AMRO of ING. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Selecteer de gewenste manier van betalen en vul jouw gegevens in. Controleer nogmaals goed het afleveradres en klik op ‘wijzig adres’ indien de gegevens niet (meer) kloppen. Accepteer de voorwaarden en klik op ‘Bevestig aankoop’ om de kaarten te bestellen. Je wordt doorverwezen naar de juiste pagina waarop je jouw betaling kunt voldoen.

10. Uw concertkaarten
Indien je hebt gekozen voor de optie TicketFast, worden de concertkaarten verstuurd naar jouw emailadres, waarna je ze zelf uit kunt printen.

Heb je de kaarten niet ontvangen op jouw emailadres of is de bijlage bij de email leeg, dan kun je via www.ticketmaster.nl opnieuw de kaarten opslaan en printen. Alleen via jouw Ticket Master account kan je jouw e-tickets terugvinden bij ‘transacties’ en deze eventueel opnieuw uitprinten. En dus niet op je Live Nation account.

 
Postbezorging
Houd bij bestellingen binnen Nederland rekening met een bezorgtermijn van minimaal 7 dagen. Let op: Als je jouw tickets minimaal drie werkdagen voor het evenement nog niet hebt ontvangen, neem dan contact op de "help"-button rechts bovenaan op www.ticketmaster.nl. Indien je na dit termijn contact met ons opneemt, bestaat de kans dat wij je niet meer van dienst kunnen zijn.